Nieuws

28 juni: laatste schooldag

Op vrijdag 28 juni is de laatste schooldag ingepland. We laten onze laatste schoolbel weerklinken om 11u40. Kinderen die op dat moment niet kunnen opgehaald worden, dienen uiterlijk op 15 juni in te schrijven in de naschoolse opvang. Dit kan via de mail die u hiervoor mocht ontvangen op donderdag 13 juni.

Proclamaties 2024

We kijken nu al uit naar onze drie afstudeerfeesten:

maandag 24 juni om 16u voor derde kleuter – dinsdag 25 juni om 19u30 voor L6 ZSW – woensdag 26 juni om 19u30 voor L6 COL

Zomerbar 21 juni

Na het grote succes van de voorbije editie organiseert ons oudercomité een tweede zomerbar in de Broekstraat. Alle ouders en leerlingen uit de 3 vestigingen worden warm uitgenodigd om aan te sluiten aan onze lange tafels voor een hapje en drankje. Er is kinderanimatie voorzien en u komt langs wanneer u dat wenst. Al onmiddellijk na schooltijd zijn we geopend!

Pinkstermaandag

Wij herinneren er onze ouders aan dat er maandag 20 mei geen school is omwille van Pinkstermaandag.

Open plaatsjes zesde leerjaar College

Om eventuele nieuwe ouders te informeren, willen we laten weten dat er nog enkele plaatsen beschikbaar zijn in het zesde leerjaar van het College voor schooljaar 2024-2025. We organiseren voor deze nieuwe gezinnen een extra opendeurmoment op vrijdag 31 mei.

Heen-en-Weer week

In de week van 22 april werken wij intensief aan de leerlijn verkeer die wij over de klassen heen hebben ontwikkeld. We willen elk kind op zijn/haar leeftijdsniveau laten wennen aan het drukke verkeer. Tal van activiteiten staan op de planning en er zijn ook praktische en theoretische verkeerstoetsen.

Opendeurdagen voor volgend schooljaar

Wij danken alle gezinnen die een kijkje kwamen nemen in onze vestigingen in de Broekstraat en de afdeling van het College. Het werden stuk voor stuk fijne rondleidingen. We kijken uit naar een verdere samenwerking én naar alle nieuwe gezichtjes die we weldra mogen verwelkomen!

Wie graag ook een rondleiding meepikt, kan dit eenvoudig door contact op te nemen met de school. Tot 19 maart kan er nog digitaal aangemeld worden.

Vlaamse Toetsen voor vierde leerjaar

Op 30 april en 8 mei maken onze leerlingen van het vierde leerjaar voor de eerste keer Vlaamse toetsen voor Nederlands en Wiskunde. Deze Vlaamse Toetsen maken deze leerlingen later ook nog in het zesde leerjaar maar ook in het tweede secundair staat dit ingepland. De bedoeling is om na te gaan waar onze leerlingen goed of minder goed scoren om zo waar nodig te kunnen bijsturen aan het onderwijs. We werken hiermee aan het analyseren en opvolgen van onze kwaliteit.

Carnaval in de Broekstraat

Op vrijdag 9 februari begeven wij ons in de “magische wereld”. Zou het ons lukken om echte toverkrachten te ontwikkelen? Zou de magie de overhand nemen?

Veilige schoolomgeving

Bedankt aan onze ouders om de verkeersregels perfect na te leven in onze schoolomgeving. De veiligheid van onze kleuters en leerlingen gaat voor alles.

Opendeurdag op 3 februari in de Broekstraat

Op zaterdag 3 februari zetten wij de deuren van Gaverke-College afdeling Broekstraat wagenwijd open (9u-12u en 14u-17u). U bent welkom voor een rondleiding door de school, de nieuwbouw en we werpen een blik op de renovatiewerken van het kleuterblok en de turnzaal. Op 1 september 2024 zijn wij een splinternieuwe school voor peuter – zesde leerjaar. Een bezoekje waard!

Opendeurnocturne op 1 februari in College

Op donderdagavond 1 februari organiseren wij een opendeurnocturne voor ouders en hun kinderen die overwegen om vanaf volgend schooljaar (2024-2025) de stap te maken naar het vijfde of zesde leerjaar in het college. We openen onze deuren om 17u en iedereen is doorlopend welkom tot 20u! Vrijblijvende info en rondleidingen door de klasleerkrachten voor elk geïnteresseerd gezin.

Oproep voor fietsers!

In deze donkere winterperiode merken wij nog al te vaak op dat kinderen zonder voldoende verlichting langs de wegen fietsen. Sommigen hebben defecte fietslichten, anderen hebben lampjes die niet werden opgeladen en nog anderen hebben totaal geen voorziening voor verlichting. Wij vragen met aandrang aan elke ouder om de fiets van uw schoolgaand kind goed te controleren alvorens uw kind de weg op te sturen. Grote dankjewel in naam van onze jonge leerlingen.

Fruitproject 10/01

Op woensdag 10 januari eten we een clementine. Bedankt aan onze fruitouders om ons ook weer in 2024 van vers gewassen en gesneden fruit te voorzien!

Welkom!

In onze Nijntjesklas verwelkomen wij op 8 januari 4 nieuwe kapoenen. Welkom aan Edward, Blien, Zeno en Cas!

Nieuwjaarsdrink door ons oudercomité

Het oudercomité organiseerde nog maar net een koffiestop ten voordele van De Warmste Week en nu pakken ze uit met een gezellige nieuwjaarsdrink op 12 januari na schooltijd (Broekstraat). Alle (groot)ouders en alle kleuters en leerlingen uit de 3 vestigingen zijn zeer welkom!

Welkom op onze kerstviering

We nodigen onze (groot)ouders uit om aan te sluiten bij onze kerstviering. We starten op 22/12 om 8u45 in de kerk van ’t Gaverke.

Bedankt aan de leerlingenraad!

De leerlingenraad van de Zeswegenstraat had het idee om een filmavond te organiseren in de vestiging. Op vrijdag 15 december na schooltijd is het zover! De actie bracht 212 euro op voor De Warmste Week. Wij feliciteren de leden van de leerlingenraad met hun ondernemingszin en we danken alle deelnemende leerlingen.

Vulde u al onze tevredenheidsenquête in?

Tot 19 januari 2024 vragen wij aan alle ouders met een kind op onze school om de tevredenheidsenquête in te vullen. Met de resultaten gaan wij graag aan de slag. “Diep leren” is waar wij voor gaan!

Opendeurdag 3 februari Broekstraat

Welkom op onze opendeurdag in onze volledig vernieuwde school! Vanaf september bieden we op 1 vestiging een compleet aanbod van peuter tot en met zesde leerjaar. Mis dit niet.

Opendeurnocturne 1 februari College

Welkom op 1 februari vanaf 17u in onze afdeling van het College. We nemen u mee doorheen onze school en informeren u over de werking van het vijfde en het zesde leerjaar!

Welkom aan onze instappertjes

Wij heten de nieuwe instappertjes in onze Nijntjesklas warm welkom op onze school. De start van een veelbelovende toekomst!

Herfstvakantie

Wij wensen onze ouders en alle kinderen een fijn herfstverlof toe. Graag tot maandag 6 november!

Geen studie in Zeswegen en College

Omwille van een algemene personeelsvergadering is er geen naschoolse studie voor Zeswegen en College op dinsdag 24 oktober 2023.

Het schoolteam werkt momenteel aan het optimaliseren van de visie op talenbeleid.

Dit werd als pedagogische prioriteit gekozen voor het hele schooljaar.

Nieuwbouw site Broekstraat

Het gebouw waar onze leerlingen van de Zeswegenstraat lessen in zullen gaan volgen, rijst uit de grond.

We kijken er al enthousiast naar uit om op de vestiging van de Broekstraat klassen van peuter tot en met zesde leerjaar te organiseren …

Dag van de sportclub

Op woensdag 28 september trekken wij massaal de outfit aan van onze favoriete sportclub.

Wij motiveren de kleuters en leerlingen om ook na schooltijd te sporten!

Onze leerlingen weten dat de prefrontale cortex best gestimuleerd blijft als we supergeconcentreerd willen werken in de klas …

Sport ze dus goed!

Strapdag BRS en COL

Op 16/09 is er strapdag op de vestigingen van de Broekstraat en het College.

We kijken ernaar uit om stappend of trappend de dag door te brengen.

Hopelijk zijn de weergoden ons gunstig gezind!

Start bouwwerken

Op 11 augustus 2022 starten we met de bouwwerken voor onze nieuwbouwschool in de Broekstraat.

Op die manier zullen binnen afzienbare tijd ook het 4de, 5de en 6de leerjaar op de site van de Broekstraat onderwijs genieten.

Tegen 1 september 2022 zijn de afbraakwerken (overkappingen en toiletblokken kant VTI) klaar.

De grondwerken starten bij de start van het schooljaar en tegen november start men met het bouwen.

Onze ingang in de Broekstraat zal vanaf 1 september 2022 gelegen zijn in de Sint-Jozefstraat (dit wordt onze definitieve ingang).

Ouders krijgen met de communicatie van halverwege augustus meer praktische info hieromtrent. #klaarvooronzenieuwegebouwen

Start digitale aanmeldingen 23-24

Op 28 februari (om 10u) kunnen ouders hun kind(eren) aanmelden voor inschrijvingen voor het komende schooljaar (2023-2024).

U kan dit doen tot en met 21 maart (om 16u).

Opgelet: kinderen geboren in 2021 melden allemaal via deze weg aan (ook al mag je omwille van de geboortedatum pas starten in september 2023).

https://waregembao.aanmelden.vlaanderen

Opendeurdagen voor 23-24

Voor Broekstraat en Zeswegen: zaterdag 11 februari van 9u-12u en 14u-17u

Voor College: donderdagavond 2 februari van 16u30-20u

Scroll naar boven